Звітна наукова конференція

Упродовж тижня, з 18 по 22 березня, у Прикарпатському національному університеті триває тиждень науки – звітна наукова конференція викладачів, докторантів, аспірантів та студентів університету за 2018 рік.

На пленарному засіданні з науковою доповіддю виступила доктор філософських наук, професор кафедри фахових методик і технологій початкової освіти     Качмар О.В. «Агресія як соціокультурний феномен сучасного суспільства».

20 березня на кафедрі ФМТПО відбулося продовження наукового дійства. Викладачі взяли активну участь в обговоренні та цікавій дискусії, які торкалися проблем НУШ. Нововведення: плюси і мінуси, зарубіжний досвід освіти, інтегроване навчання, проблеми здоров‘я , мистецька галузь, освіта НУШ через індивідуальність дитини, чого очікують батьки від базової школи, питання партнерства. Гуглоформи, чати і записки як вид спілкуються вчителів, учнів та батьків в українській школі – всі ці та інші питання були в епіцентрі обговорення. До дискусії приєдналася аспірант кафедри, вчитель 1 класу НУШ, Петрович Г.А., яка поділилася досвідом роботи.  В багатьох питаннях було узгоджено позиції щодо впровадження основних ідей Концепції НУШ. У результаті плідного спілкування було запропоновано до виконання ряд напрямів, над якими буде працювати кафедра в подальшому.