Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Проблеми та перспективи фахової підготовки сучасного педагога в умовах розбудови Нової української школи»

Сьогодні, 11 квітня 2019 року, в Будинку вчених відбулася Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Проблеми та перспективи фахової підготовки сучасного педагога в умовах розбудови Нової української школи».

З вітальним словом виступив проректор з наукової роботи Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, доктор фізико-математичних наук, професор Загороднюк А.В., який побажав учасникам конференції плідної співпраці у вирішенні актуальних проблем в умовах розбудови Нової української школи. В конференції брали участь викладачі Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського, Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, зокрема, професорсько-викладацький склад кафедри фахових методик і технологій початкової освіти на чолі із завідувачем кафедри, професором Луцан Н.І.

Предметом обговорення були такі питання, як:

1. Підготовка вчителів до роботи в умовах інклюзивного освітнього середовища.

2. Розвиток критичного мислення у здобувачів освіти Нової української школи.

3. Гуманістична спрямованість підготовки сучасного педагога в умовах Нової української школи.

4. Підготовка майбутніх фахівців початкової освіти до побудови індивідуальної освітньої траєкторії дитини засобами педагогічного партнерства.

5. Підготовка майбутніх учителів початкової школи до формування комунікативної компетентності учнів на уроках української мови.

В процесі обговорення зазначених проблем  відбувався активний діалог, що дозволив вирішити низку актуальних питань щодо організації навчання в умовах освітнього процесу.