Студентів 1–2 курсів запрошують за програмою обміну до США

Державний департамент США запрошує студентів бакалаврату, які навчаються на 1–2 курсах, до участі у відкритому конкурсі на програму обміну з компонентом «STEM та підприємництво» (UUAESE).

Компонент програми UUAESE має на меті покращити академічні знання та навички учасників у галузях STEM (природничі науки, технології, інженерні спеціальності і математика) і підприємництво.

Участь у конкурсі можуть узяти громадяни України, які є студентами 1–2 курсу денної форми навчання в університетах будь-якої форми власності. Претендентам необхідно мати високий рівень академічної успішності, соціальної активності та лідерський потенціал і володіти англійською мовою на рівні, достатньому для навчання та спілкування в англомовному академічному середовищі.

Учасники програми мають бути старші за 18 років на момент початку навчання в США, мати можливість почати навчання із січня 2022 року та відповідати вимогам для отримання візи учасника програми обміну (J-1) для в’їзду до США.

Учасників відбиратимуть за кількома критеріями: академічна успішність, лідерський потенціал, активність у громадському житті, володіння письмовою та розмовною англійською мовою, мотивація й готовність стати учасником програми обміну.

Фіналісти Global UGRAD навчатимуться за будь-якими спеціальностями один семестр без отримання ступеня. Учасникам, які планують навчання за спеціальностями юриспруденція або медицина, пропонують вивчення тільки базових курсів цих спеціальностей.

Програма обміну передбачає оплату проїзду учасників до / із США, оплату вартості навчання, проживання та харчування, медичне страхування, необхідні підручники та щомісячну стипендію.

За словами організаторів, наполегливо рекомендовано брати участь у конкурсі особам з особливими потребами. Кандидатів розглядатимуть незалежно від раси, кольору шкіри, релігії, етнічної приналежності або гендерної ідентичності.

Учасники програми будуть розміщені в коледжах та університетах по всій території Сполучених Штатів. Студентам не дозволено обирати коледж чи університет.

За умовами програми, учасники будуть вивчати предмети у своїй фаховій галузі, а також предмети з американістики. Стандартна кількість академічних кредитів за семестр – 12.

Проживатимуть студенти в студентських гуртожитках. Під час навчання вони мають займатися волонтерською діяльністю щонайменше 20 годин.

Програма для фіналістів конкурсу розпочнеться в США із січня 2022 р. Фіналісти не можуть впливати на дати чи відкладати участь у програмі на пізніший термін.

Усі студенти перебуватимуть у США з візою J-1 (Exchange Visitor visa) та зобов’язані повернутися до України відразу після завершення програми.

Процес подання анкет триватиме до 17:00 28 лютого 2021 року.

Додаткову інформацію можна отримати, написавши на електронну пошту KyivUGRAD@state.gov.