Згадуємо, пам’ятаємо, вшановуємо…

Сьогодні в університеті традиційно вшанували пам’ять студента, Героя Небесної Сотні Романа Гурика та Героїв Небесної Сотні . Він загинув сім років тому, 20 лютого 2014 року, від підступного пострілу снайпера на вулиці Інститутській під час найзапекліших протистоянь на Євромайдані.

У заходах взяли участь ректор університету Ігор Цепенда, представники ректорату, батьки Романа Ігор та Ірина Гурики. Викладачі, студенти та працівники університету мали можливість долучитися до дійства в форматі онлайн на офіційній сторінці фейсбук Прикарпатського університету.

«Ми щороку зустрічаємося на цьому місці для того, щоб не тільки згадати нашого Героя Небесної Сотні Романа Гурика і його побратимів, щоб згадати тих, хто виборов свободу України та захистив гідність її народу. Наш обов’язок – не тільки зберегти цю свободу та пам’ять про тих, хто загинув заради неї, а й щодня робити свій внесок у демократичне європейське майбутнє нашої країни – своїм власним прикладом, знаннями, працею. І головне – ми маємо це робити спільно!», – зазначив ректор університету у своєму виступі.

Учасники заходу вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні, Героя України Романа Гурика хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного Обеліску.

«Хочу подякувати всім, хто вшановує Героїв Небесної Сотні, Героїв Крут , усіх наших Героїв, які захищають нашу державу на сході України. Свого часу, хтось влучно сказав – «Нація , яка не цінує своїх Героїв, це не нація, а це просто – натовп». Якщо ми вважаємо себе українською нацією ми повинні пам’ятати і шанувати своїх Героїв. Адже, віддаючи їм шану, ми завдячуємо за можливість зараз жити у вільній державі і розбудовувати її. Це дуже важливо», – наголосив батько Романа Гурика Ігор Гурик.

Він також подякував ректорові Ігореві Цепенді, викладачам та студентам за те, що в університеті пам’ятають та вшановують їхнього сина. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану.