Міжнародне наукове стажування (180 годин) у Вищій Школі Лінгвістичній (Wyższa Szkoła Lingwistyczna, WSL) м. Ченстохова (Республіка Польща)

Доктор філософських наук, професор кафедри фахових методик і технологій початкової освіти Олександра  Качмар, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фахових методик і технологій початкової освіти Світлана Барило пройшли тримісячне міжнародне наукове стажування (180 годин) у Вищій Школі Лінгвістичній(Wyższa Szkoła LingwistycznaWSLм. Ченстохова (Республіка Польща).

У межах Європейського освітнього проєкту «The innovative Methods and Technologies of TeachingTheNewest in the European Educational Practice» Вищої Школи Лінгвістичної у м. Ченстохова викладачі взяли участь у тренінгу «Management of international education projects – thechallenge of the 21scentury» за підтримки Програми Erasmus+ Європейського Союзу.

Під час міжнародного стажування науковці Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника проводили наукові дослідження, слухали лекції польських та українських колег, брали участь у дискусіях та обговореннях, присвячених проблематиці  сучасного освітнього процесу – все це дасть змогу застосувати нові компетентності у викладанні навчальних дисциплін.  Качмар О.В. виступила на X Міжнародній науковій міждисциплінарній конференції Dylematy Współczesnej Edukacji«Zaburzenia w procesie edukacji/Zaburzenia procesuedukacji IV» («Виклики в освітньому процесі/Виклики освітнього процесу») з доповіддю ” Мобінг як форма прояву агресіі”, яка викликала активну дискусію проблеми психогігієни стосунків у колективах.